Regler för roulette

Reglerna för roulett är ganska enkla och det är slumpen och inte skickligheten som avgör vem som vinner. Det finns två typer av roulett, den europeiska/franska och den amerikanska. Den enda skillnaden mellan dem är att den amerikanska har två nollor, som ökar husets fördel.

RouletteRouletten är numrerad i nummer mellan 0 och 36, i växelvis röd och svart färg, förutom nollan som är grön. Rouletten snurras av croupiern i motsatt riktning, mot hjulets rotationsriktning. Innan rouletten snurras ska spelarna ha lagt sina marker på ett eller flera nummer som de vill satsa på.

Efter hjulet snurrats och kulan fallit ner i ett fack, ska det vinnande numret ropas ut och om hjulet av någon anledning påverkas medan det snurrar, ska det stoppas och hjulet ska snurras om.

I roulett används spelmarker med värdet av högst 1/6000 basbelopp och en spelare får inte lägga spelmarker med högre värde än 1/6000 basbelopp på varje nummer. De olika spelarna ska också använda marker av olika färger och man får endast använda spelmarker av en färg.

Vid en eventuell vinst återgår spelmarkerna till spelaren och förlustmarker tas bort från bordet inför nästa spelomgång. Spelmarkerna kan växlas till kontantmarker som sedan visar det egentliga beloppet man vunnit.