Bli en bättre pokerspelare

Poker är, när du lärt dig grunderna, ett spel som kombinerar två vetenskaper: statistik och psykologi. För att bli en riktigt bra pokerspelare måste du därför också bemästra dessa två. Utöver det finns det givetvis en hel del andra saker att hålla reda på också, men i grunden är det som är det viktiga.

Var ingen fisk

Det brukar sägas att om du inte vet vem vid bordet som är fisken så är det du. Vem som är fisken är inte konstant utan ofta väldigt situationsberoende. Det klassiska som får en spelare att förvandlas till en fisk är att man tappar kontrollen, du går all in med par i ess mot någon som synar fult med 4-7 och tar potten med ett två-par, vilket leder till att du i frustration kastar pengar på dåliga odds i hopp om att snabbt vinna tillbaka det du nyss torskat. Många bra pokerspelare har hamnat i det läget och tappat flera veckor av vinster på ett bräde. För att undvika det gäller det att ha koll på hur du själv fungerar och kunna identifiera de situationer där du gärna tiltar. Sluta då spela och gå ut och ta en promenad istället.

Hitta ett bra pokerrum

Olika pokerrum är olika bra. Både i fråga om programvara och i antal spelare samt kvalitet på dessa. Helst vill du hitta ett rum som har många hobbyspelare. Ju fler proffs du har att konkurrera med desto mindre blir dina vinstchanser. Om du vill hitta en bra sajt att spela poker på finns gott om hjälp på internet.

Spela oddsen och spela spelarna

Psykologidimensionen i poker handlar om att försöka se mönster hos dina motspelare. När satsar de, när bluffar de och hur pass lätt är det att få dem att lägga sig genom att spela aggressivt. Utöver det handlar poker i stort sett bara om att spela på dina odds. Se till att hålla koll på vilka odds olika kortkombinationer har, lär dig de vanligaste utantill och överspela aldrig dina mediokra händer så bör du kunna börja göra vinst inom kort.